Jdi na obsah Jdi na menu

Recurring Evil

Reccuring Evil je v pořadí už šestým dílem Painkillera. Po neúspěchu minulého dílu, kteří mnozí hráči kritizovali přichází snaha o klasičtější pojetí. Hrdinou je opět Sherman známy z Resurrection a příběh navazuje na události v minulém dílu.

Grafická stránka hry je takřka nezměněná. Design úrovní je však velice povedený a některé efekty (světlo skrze stromy) působí moc pěkně. Vyprávění příběhu je ale stále prostřednictvím posunujícího se textu.

Nedočkáte se zde žádné nové zbraně a ani monstra (pouze boss a i ten je jen mírně odlišný od známého bosse). Nepřátel je ale v úrovních mnoho - přibližně 600 až 800.

Karty zde také žádné nové nejsou. Ty co vyhrajete patří k průměru z hlediska užitečnosti.

Je zde pouhých 5 úrovní, což tedy znamená téměř 1/5 toho co nabízel první Painkiller. Úrovně jsou ale propracovanější a větší než u předchozího dílu. Podíváte se na dálnici, do skladišť nebo třeba do východoasijského chrámu. Zde vás také čeká boss. Opět jde jen o běžnou úroveň s bossem na konci. Kromě toho není možné bosse zabít na jinou obtížnost než je Trauma, což vyžaduje opakované hraní. Tento způsob je poměrně nešťastný, protože Trauma je velice obtížná i pro zkušené hráče.

Recurring Evil je tedy jakousi kombinací Resurrection a Redemption. Z každého si bere něco ale na úroveň prvních tří dílu nedosahuje ani omylem. Je vidět, že aby další díly získaly takovou slávu jako první Painkiller bude třeba mnohem více.

Těžko říci jestli se někdy dočkáme pokračování. Ideální Painkiller by měl podle mě obsahovat nejméně 20 úrovní a také úrovně vyloženě pro bossy. Velikost úrovní by se měla pohybovat kolem 200 nepřátel a přibližně 30 minut délky jedné. Nové nepřátelé a alespoň 3 nové zbraně. Samozřejmě nějaké ty nové karty. Dále COOP mod, který je velice žádaný a příběh spojující ty předchozí, ovšem dělaný prostřednictvím animací. Neškodil by také nový engine. Painkiller vždycky stál na originalitě úrovní a jejich různorodosti, proto by nebylo vhodné se snažit o něco víc. Lacinost, která působí minimálně z posledních dvou dílů výsledku také nepomůže.  

 

Rubriky

Úrovně

Příspěvků: 5

Souhrn

Příspěvků: 1

Pozice zbraní

Příspěvků: 1